Forum Corwina ex. Forum Kozaka

szelmek
Posty: 14
Rejestracja: 24 lis 2009, 08:14

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: szelmek » 27 lis 2009, 08:23

Informuję, że udało mi się osiągnąć sukces tzn. z forum Corwina ex. kozaka usunięto moje konto oraz wszystkie moje posty. (Pisownia loginów zgodna z oryginalną)
Został w ten sposób stworzony precedens i jeśli chcecie możecie się spokojnie na niego powoływać ;-)

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 28 lis 2009, 17:12

xendx zrezygnował z moderowania.
Moderatorami obecnie są WM-Model i Corwin.

Adam-H0
Posty: 8
Rejestracja: 24 lis 2009, 09:22

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: Adam-H0 » 05 gru 2009, 12:25

Jak ktos probuje z forum zrobic prywatny plac zabaw i szuka odpowiednich ludzi, zeby mu w tym pomogli to tak sie konczy 8-)

ale zawsze jest jakas mozliwosc zastepcza ;)

Mam prosbe o utworzenie tematu - o pojazdach na makiecie ( samochody i nie tylko )

i oczywiscie dodatki wszelkie mozliwe ( budowle - wiadukty - mosty - dzwigi - nawet statki ( barki do wegla ) sa firmy ktore aktywnie pokazaly ze to tez istotny motyw na makiecie kolejowej

:roll:

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 14 maja 2010, 13:23

Forum Corwina nie działa.

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 14 maja 2010, 14:20

Działa... :-)

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 14 maja 2010, 19:38

Wiadomo dlaczego nie działało:
Awaria prądu w Marriotcie odcięła Polakom internet
Poważna awaria prądu w Marriotcie była przyczyną kłopotów z internetem w całej Polsce - informują internauci.

Do awarii doszło około południa. - Nastąpiła awaria głównego urządzenia z powodu braku prądu. Potwierdziły to firmy ROBBO COMPUTER, eTop, ATM, Netia i Skynet - donosił internauta.

- Nie działają serwisy: TVP, gadu-gadu, money.pl, bankier.pl i wiele innych - alarmował inny.

Jak nieoficjalnie dowiedział się portal tvnwarszawa.pl, większość operatorów telekomunikacyjnych, którzy mają w hotelu swoje punkty przesyłowe, miało problemy. Teraz większość serwisów, o których pisali nasi internauci działa normalnie.

Biuro prasowe Telekomunikacji Polskiej poinformowało w mailu wysłanym do redakcji tvnwarszawa.pl, że "awaria nie powstała w sieci TP. Z naszych informacji wynika, że w budynku hotelu Marriott w Warszawie wystąpiła dziś około godz. 12.00 awaria prądu. W związku z tym mogą wystąpić również trudności z korzystaniem z usług telekomunikacyjnych - tym bardziej, że w budynku znajduje się centrala jednego z operatorów telekomunikacyjnych".

Zarządca budynku, firma LIM przyznała reporterowi TVN Warszawa, że tuż po godz. 12.00 nastąpiła awaria. Przez prawie dwie godziny nie było prądu. Sytuacja już wróciła do normy, ale cały czas mogą występować utrudnienia w korzystaniu z sieci.

Tylko fragment Marriotta zajmują hotel i biura. Nieliczni wiedzą, że to także bardzo ważny węzeł telekomunikacyjny. - Budynek przy Jerozolimskich 65/79 jest najważniejszym punktem w mieście. To tam zaczęła się historia polskiego internetu - opowiada Michał Bensch z firmy telekomunikacyjnej eTop.

- Jest tam podłączonych bardzo wielu operatorów, więc awaria wywołała problemy z dostępem do sieci w sporej części kraju - tłumaczy Bensch. Jak wyjaśnia, internet przypomina system naczyń połączonych. Jeżeli do awarii dojdzie w jednym miejscu, cała sieć zaczyna szwankować. Tak właśnie było w przypadku dzisiejszej usterki. - Część ruchu przejęły łącza awaryjne, ale szybko się zapchały - mówi.
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2170380, ... kalne.html

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 11 cze 2010, 09:57

Z kronikarskiego obowiązku:
Dracula skasował konto na forum Corwina (nazywało się "SZARY WILK !")

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 01 wrz 2010, 14:02

Tak dla pamięci...
Najpierw był link do linkowni.
Potem pojawił się "Reklama usunięta"
Zmieniłem na to co widać.
Aby za chwilę mieć znowu "Reklama usunięta"
:shock:

Nie ma to jak szybka reacja Corwina... :lol:
Wiki go gryzie do opamiętania... Jestem pod wrażeniem...

PS. Zobaczcie, że nie widać żadnych śladów, że ktoś coś zmieniał w poście...
Załączniki
ByłoTak.JPG
JestTak.JPG

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: gbbsoft » 27 paź 2010, 11:13

Odpowiadając Corwinowi na wątek: http://forum.modelarstwo.info/viewtopic ... 28#p111228 (tutaj, bo najłatwiej niewygodne tematy, to zamknąć...)

Najaktywniejszy w wątku jest ten, kto najpierw obiecuje, a potem nic z tego nie wychodzi - zresztą nie pierwszy raz.
Rozumiem, że zamknięcie wątku oznacza, że jednak konkurs umarł (i to w lutym), o czym standardowo autor zapomniał napisać.

PS. Jeżeli chodzi o moją makietę, to mam 3 moduły wg własnego standardu i była ona prezentowana kilka razy. Zresztą to nie ma nic do rzeczy.

Przestań obiecywać gruszki na wierzbie, to przestanę się czepiać.

szelmek
Posty: 14
Rejestracja: 24 lis 2009, 08:14

Re: Forum Corwina ex. Forum Kozaka

Post autor: szelmek » 28 paź 2010, 07:43

Ta z ciekawości wszedłem i
Załączniki
cool.jpg

ODPOWIEDZ