Czekanie na loka w bloku

andrzej-n
Posty: 168
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: andrzej-n » 06 cze 2017, 20:11

PS. Myślę o opcji "czekaj na wjazd" zamiast "czakaj na zatrzymanie"... :-)
To jest to!
Zatrzymać lok w bloku zawsze można.
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1344
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: gbbsoft » 08 cze 2017, 20:07

Dodane...
Przechwytywanie.JPG

andrzej-n
Posty: 168
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: andrzej-n » 10 cze 2017, 09:39

Piotrze,
zrobiłem tak
rys.jpg
i niestety lok nadal zatrzymuje się w bloku b5. Mnie chodzi o to, by Rozkład 2-2> ruszył w momencie wjazdu do bloku b5 bez zatrzymywania loka w tym bloku.
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1344
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: gbbsoft » 10 cze 2017, 21:23

A "b5=>b4" masz "próbuj bez zatrzymania"?

andrzej-n
Posty: 168
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: andrzej-n » 11 cze 2017, 14:09

tak, jest "próbuj bez zatrzymania"
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1344
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: gbbsoft » 21 cze 2017, 17:07

Zmieniłem trochę logikę w Rozkładach Jazdy. Spróbuj teraz, czy to pomogło na twój problem.

andrzej-n
Posty: 168
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: andrzej-n » 26 cze 2017, 13:06

Piotrze, nic się nie zmieniło.
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1344
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: gbbsoft » 26 cze 2017, 14:16

Daj zrzut z ekranu podobny do poprzedniego, aby były widac czasy przyjazdów i odjazdów z kolejnych kroków tego rozkładu jazdy.
Poprzednio była 3 sekundowa przerwa między 7:03 a 7:05, która mnie niepokoiła...

PS. No i oczywiście sprawdź, czy masz najnowszą wersję programu... :-) Tak na wszelki wypadek.

andrzej-n
Posty: 168
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: andrzej-n » 26 cze 2017, 15:56

Wersję instalowałem dziś.
rys1.jpg
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1344
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Czekanie na loka w bloku

Post autor: gbbsoft » 26 cze 2017, 17:51

No i teraz pytanie. Dlaczego tu jest odstęp 5sek?
Przechwytywanie.JPG
W którym momencie zaczyna się ustawianie kolejnego przebiegu? Jak lok jedzie, czy jak lok już stanie?
Nie ma w logu jakiś błędów? Albo jakiś wpisów w kolumnie OpisBłędu w RozkładzieJazdy, przez chwilę (przez te 5 sekund)?

PS. Daj jeszcze zdjęcie z ekranu, jak jest zaznaczony/wybrany/wskazany 4 element Rozkładu Jazdy.
PS2. I sprawdź, czy na pewno masz wersję 1.73.6381 (menu: Pomoc -> O programie)

ODPOWIEDZ