Filtrowanie listy rozkładów jazdy

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: andrzej-n » 12 wrz 2017, 20:36

A czy u Ciebie działa to zatrzymywanie?
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: gbbsoft » 12 wrz 2017, 20:56

No właśnie działa... Myślę nad tym i myślę... Może wypuszczę jakąś taką wersję, w której więcej informacji wypiszę w logu na dole, która by mi pomogła dojść o co chodzi... Ale musze na to znaleźć chwilkę czasu...

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: gbbsoft » 14 wrz 2017, 13:42

Wystawiłem wersję, w której dodałem (tymczasowo) dodatkowe wpisy w logu na dole w momencie zatrzymywania loka. Prośba jest o sprawdzenie, czy masz te same wpisy, co ja. A jeżeli inne, to prośba o zrzut z ekranu.

PS. Dodatkowo dodałem zakładkę "nieuruchomione", co umożliwia uruchamianie rozkładów jazdy z poziomu tego okna.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: andrzej-n » 19 wrz 2017, 10:06

Nie odpowiedziałem wcześniej, gdyż zbierałem grzyby na Kaszubach.
Nie działa a komunikaty są następujące:
rys1.jpg
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: gbbsoft » 20 wrz 2017, 09:44

No to cos juz mamy. Rozumiem, że pociągi zostały uruchomione przez rozkłady jazdy?

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: andrzej-n » 20 wrz 2017, 12:59

Tak, pociągi zostały uruchomione przez rozkłady jazdy.
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: gbbsoft » 20 wrz 2017, 21:19

Wystawiłem wersję 6472, prośba o sprawdzenie, czy się coś zmieniło na lepsze...

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: andrzej-n » 21 wrz 2017, 14:31

Wszystko działa teraz poprawnie!
Mam jeszcze jedna prośbę. Czy mógłbyś wstawić obok pola "czas startu" pole "czas wstrzymania"? Będzie to bardzo pomocne przy planowaniu rozkładów.
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1418
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: gbbsoft » 21 wrz 2017, 23:17

1. Ale chodzi ci o zakładkę "uruchomione lub zatrzymane"?
2. Także w oknie do definiowania rozkładów jazdy?
3. To ma być aktualny czas, gdy nacisnąłeś "wstrzymaj"?
4. A jak naciśniesz "Start" albo "Stop" to czas ma zostać, czy ma zniknąć?

Opisz szerzej w czym byłoby to pole pomocne, tak pytam z ciekawości... :-)

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Filtrowanie listy rozkładów jazdy

Post autor: andrzej-n » 22 wrz 2017, 09:56

1. Ale chodzi ci o zakładkę "uruchomione lub zatrzymane"?
Tak
2. Także w oknie do definiowania rozkładów jazdy?
Nie, tylko w zakładce "uruchomione lub zatrzymane"
3. To ma być aktualny czas, gdy nacisnąłeś "wstrzymaj"?
Chodzi mi o czas od uruchomienia rozkładu tzn. jeśli wstrzymałem rozkład po np. 5 sek to ma pokazać 5 sek. Ostatecznie może to być "kontynuacja" czasu startu. Moment wstrzymania obliczę sobie sam.
4. A jak naciśniesz "Start" albo "Stop" to czas ma zostać, czy ma zniknąć?
Ma zniknąć, bowiem chcę, by kolejne wstrzymanie w tym samym rozkładzie także miało zarejestrowany czas.

To wszystko pomocne mi będzie przy planowaniu rozkładów z zagnieżdżonymi kolejnymi rozkładami. Przykład:
Startuje Rozkład A. Pociąg dojeżdża do miejsca, w którym chcę uruchomić kolejny Rozkład. Używam funkcji "wstrzymaj" i dokładnie widzę jakie rozkład mogę uruchomić (aby nie było kolizji) i w jakim czasie.
Andrzej

ODPOWIEDZ