Z21

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1522
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 24 wrz 2017, 14:57

Tobi111 pisze:
22 wrz 2017, 12:02
bo nie widzę sterownika do Roco w wersji demo programu
Aby podłączyć starą "czarną" centralkę Roco (protokół XpressNet) do programu musisz mieć interfejs firmy Lenz (lub kompatybilny) np.: LI-USB lub LI-101F
Ale centralki z21 do programu raczej nie podłączysz, chyba, że w trybie emulacji XpressNet, ale to chyba dopiero w Z21.

Tobi111
Posty: 6
Rejestracja: 06 mar 2017, 20:57
System DCC: Digikeijs DR 5000 + Multimaus Roco

Re: Z21

Post autor: Tobi111 » 25 wrz 2017, 16:42

To Dzięki za info ja mam z21 białe z zestawu startowego niestety .
A czy tego Digikejsa DR 5000 pięćtysięcy ( pisze słownie bo zamienia mi to na emotki ) da się podłączyć do gbbkolejka to wielosystemowa centrala .
po tym jak napisałęm tego posta kolega z innego forum podesłał mi tego linka i wynika z niego że chyba się da no ale to ty chyba pisałeś ten program :)
viewtopic.php?f=46&t=305

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1522
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 25 wrz 2017, 19:30

Skoro ktoś podłączył, to znaczy, że się da.

przemas22223@wp.pl
Posty: 2
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:13
System DCC: Z21, Roco multimaus

Re: Z21

Post autor: przemas22223@wp.pl » 14 mar 2018, 12:38

Koledzy.

Mając centralkę z21 biała skrzynka czy Z21 czarna skrzynka muszę zaprogramować lokomotywę, ale bez używania myszy Roco multimaus.
Chcę zaprogramować lokomotywę która już ma dekoder zamontowany czyli zamontowany dekoder fabrycznie.
Moje pytanie jest takie.
Jak zaprogramować lokomotywę przez aplikację Z21 mobile np przykład na adres 1001 czyli adres cztero cyfrowy.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ