Sterowanie rozjazdami

Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 202
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Sterowanie rozjazdami

Post autor: Wmac127 » 04 paź 2017, 23:11

Dzięki Piotrze.
Jutro to zrobię bo dziś to sił mi brak.
Jeśli chodzi o ustawienie centralki na analog to: Adres na 0 i ustawienia prędkości na 0. Lokomotywa nie musi być fizycznie na torze. Resztę lokomotyw raczej zdejmę, na wszelki wypadek.
Co za pamięć będzie wymazana z centralki? Czy po tym resecie będę miał centralkę "czystą" czy ustawienia fabryczne. W dalszej instrukcji nie jest to jasno napisane.
Pozdrawiam
MAciej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1490
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Sterowanie rozjazdami

Post autor: gbbsoft » 05 paź 2017, 19:54

W centralce są zapamiętane: prędkość i Fx dla lokomotyw - to można bez problemu wymazać; oraz lokomotywy w jeździe dwukrotnej - czego pewnie nie używasz.

Awatar użytkownika
Wmac127
Posty: 202
Rejestracja: 12 lut 2017, 16:20
System DCC: XpressNet; LENZ - LZV100, LH100, LH01

Re: Sterowanie rozjazdami

Post autor: Wmac127 » 06 paź 2017, 19:45

Na razie wstrzymam się z tym resetem bo nie jestem przekonany do końca czy jest konieczny.
Poradziłem sobie z tym problemem w ten sposób, że zamieniłem MS-a na LS-a. I działa wszystko. Nie bardzo wiem dlaczego tak się dzieje. To już 6-ty napęd Tilliga przemeldowany do LS-a.
Dlaczego tak się dzieje? W MS-ie czas ustawiony na ciągły jak dla semafora świetlnego. To już drugi MS i te 2 adresy są nieczynne.
Te same adresy na LS-ie działają.
Pozdrawiam
MAciej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1490
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Sterowanie rozjazdami

Post autor: gbbsoft » 06 paź 2017, 22:28

To może jednak jakieś problemy sprzętowe...?

ODPOWIEDZ