Z21

Grzechotnik01
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2017, 20:40

Z21

Post autor: Grzechotnik01 » 13 lut 2017, 20:51

Witam. Jestem początkującym modelarzem i mam pytanie: czy za pomocą programu Gbbkolejka połączę się z komputera przez Wi-Fi z centralką Z21. Z góry wielkie dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1665
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 14 lut 2017, 19:01

Witam.

Jest mozliwosc polaczenia sie z Z21, ale driver jest w wersji beta. Proponuje pobrac wersje demo programu i sprobowac. W razie wykrycia jakis bledow bede mogl je porawic.

andrzej-n
Posty: 198
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:48

Re: Z21

Post autor: andrzej-n » 16 lut 2017, 10:46

Czy połączenie z z21 dotyczy wersji na smartfona czy każdej?
Andrzej

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1665
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 16 lut 2017, 20:39

Połączenie jest między programem na PC a centralką z21, więc raczej dotyczy programu na PC.
Program na WindowsPhone też pewnie będzie działał, ale ostatnio doszły mnie słuchy, że zniknął ze sklepu. Muszę to sprawdzić po feriach.

Tobi111
Posty: 20
Rejestracja: 06 mar 2017, 20:57
System DCC: Digikeijs DR 5000 + Multimaus Roco

Re: Z21

Post autor: Tobi111 » 22 wrz 2017, 12:02

Witam mam z21 białe z zestawu startowego chcę to połączyć z gbbkolajka
Nie mam routera Roco .
Mam MM i dekoder od Rubikusa do rozjazdow geoline i teraz pytanie bo nie widzę sterownika do Roco w wersji demo programu czy zmiana centrali na Digikejs DR 5000 ADJ https://www.digikeijs.com/jest dobrym pomysłem to centrala wielosystemowa (tania) i czy to będzie działać nie planuje żadnych wystaw , makieta 2 poziomowa u mnie prywatnie . Dziękuje za podpowiedź
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2017, 12:24 przez Tobi111, łącznie zmieniany 2 razy.

Tobi111
Posty: 20
Rejestracja: 06 mar 2017, 20:57
System DCC: Digikeijs DR 5000 + Multimaus Roco

Re: Z21

Post autor: Tobi111 » 22 wrz 2017, 12:03

zmieniło mi nazwe centrali na emotkin DR pięćtysięcy sorki
[https://www.digikeijs.com/]

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1665
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 24 wrz 2017, 14:57

Tobi111 pisze:
22 wrz 2017, 12:02
bo nie widzę sterownika do Roco w wersji demo programu
Aby podłączyć starą "czarną" centralkę Roco (protokół XpressNet) do programu musisz mieć interfejs firmy Lenz (lub kompatybilny) np.: LI-USB lub LI-101F
Ale centralki z21 do programu raczej nie podłączysz, chyba, że w trybie emulacji XpressNet, ale to chyba dopiero w Z21.

Tobi111
Posty: 20
Rejestracja: 06 mar 2017, 20:57
System DCC: Digikeijs DR 5000 + Multimaus Roco

Re: Z21

Post autor: Tobi111 » 25 wrz 2017, 16:42

To Dzięki za info ja mam z21 białe z zestawu startowego niestety .
A czy tego Digikejsa DR 5000 pięćtysięcy ( pisze słownie bo zamienia mi to na emotki ) da się podłączyć do gbbkolejka to wielosystemowa centrala .
po tym jak napisałęm tego posta kolega z innego forum podesłał mi tego linka i wynika z niego że chyba się da no ale to ty chyba pisałeś ten program :)
viewtopic.php?f=46&t=305

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1665
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Z21

Post autor: gbbsoft » 25 wrz 2017, 19:30

Skoro ktoś podłączył, to znaczy, że się da.

przemas22223@wp.pl
Posty: 2
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:13
System DCC: Z21, Roco multimaus

Re: Z21

Post autor: przemas22223@wp.pl » 14 mar 2018, 12:38

Koledzy.

Mając centralkę z21 biała skrzynka czy Z21 czarna skrzynka muszę zaprogramować lokomotywę, ale bez używania myszy Roco multimaus.
Chcę zaprogramować lokomotywę która już ma dekoder zamontowany czyli zamontowany dekoder fabrycznie.
Moje pytanie jest takie.
Jak zaprogramować lokomotywę przez aplikację Z21 mobile np przykład na adres 1001 czyli adres cztero cyfrowy.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ