Blok-po zapisaniu i ponownym otwarciu zmiana przypisania lokomotyw

Akronaut
Posty: 35
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54

Blok-po zapisaniu i ponownym otwarciu zmiana przypisania lokomotyw

Post autor: Akronaut » 26 lut 2018, 22:19

Wykrywanie obecności działa prawidłowo, lokomotywy przejeżdżają pomiędzy blokami, przebiegi ustawiane automatycznie. Wiem,że plansza zapisuje się przy wychodzeniu automatycznie ale dla pewności zapisałem ręcznie. Po ponownym otwarciu programu i tej planszy jest inny przydział lokomotyw do bloku a moduł zajętości wskazuje prawidłowo (lokomotywy są przypisywane do pustych bloków a bloki zajęte nie mają lokomotyw).
1
20180226_215701.jpg
2
20180226_215705.jpg
3
20180226_215714.jpg
4
20180226_215804.jpg
5
20180226_215823.jpg
Czy znacie Koledzy przyczynę?

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1505
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
System DCC: Lenz + Roco

Re: Blok-po zapisaniu i ponownym otwarciu zmiana przypisania lokomotyw

Post autor: gbbsoft » 27 lut 2018, 11:55

Nasz powtórzone nazwy bloków (blok4 i blok5 jest dwa razy). Zrób nazwy bloków unikalne, a nie powinno byc problemów.

Przypisanie loków do bloków jest zapisywane po nazwie bloku do pliku XML o rozszerzeniu .stan. Plik ten możesz otworzyć za pomoca notatnika lub przeglądarki internetowej i sprawdzić co program zapamiętuje.

Akronaut
Posty: 35
Rejestracja: 19 kwie 2017, 19:54

Re: Blok-po zapisaniu i ponownym otwarciu zmiana przypisania lokomotyw

Post autor: Akronaut » 27 lut 2018, 18:34

Masz rację. Wstyd. Niech pozostanie jako nauka dla potomnych.
Dzięki.

ODPOWIEDZ