Obrotnica

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Obrotnica

Post autor: rafal » 05 sty 2019, 20:15

Drodzy koledzy mam obrotnice heljana, jak podłączyć dekoder akcesoriów ,czy koś mi pomorze? z góry dziękuje

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 06 sty 2019, 09:58

oczywiście do programu gbbkolejka jak podłączyć?

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 06 sty 2019, 20:46

sprecyzuje pytanie chodzi mi o blok jak na obrotnicy podłączyć oraz jak podłączyć pomost do dekodera akcesoriów, jeszcze raz z góry dziękuje

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 14 sty 2019, 16:24

Zdjęcie0734.jpg
Czy moduł LB 101 do torów obrotnicy ma tak być podłączony tak jak ten LB 100 na rysunku?

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1743
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Obrotnica

Post autor: gbbsoft » 15 sty 2019, 20:30

Tu masz instrukcję do LB101: http://www.lenzusa.com/manuals/modules/lb101.pdf

Jeżeli chodzi o miejsce umieszczenia LB101 w stosunku do LK100, to jest tak jak na tym rysunku: LB101 ma być między LK100 a torami.

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 27 sty 2019, 18:11

Panie Piotrze to proszę powiedzieć jak teraz podłączyć blok na obrotnicy bo coś mi nie wychodzi, bo cały czas mam wrażenie jakby ten blok miał zajętość

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 28 sty 2019, 18:02

No dobra poradziłem sobie z blokiem na obrotnicy działa, a dlatego wydawał się zajęty bo miałem wlutowane do szyn na pomoście oporniki do podświetlenia pomostu. Teraz będę chciał uruchomić auto przejazd z obracaniem się obrotnicy ale muszę kupić obrotnicę sterowaną z DCC do tego będzie się najlepiej nadawała.

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 12 mar 2019, 10:58

?Nie mogę usunąc elementów z planszy wszystko jest odłaczone , wyskakuje komunikat b o przebiegu danego elementu

Awatar użytkownika
gbbsoft
Admin
Posty: 1743
Rejestracja: 09 lip 2008, 23:19
Miasto: Warszawa
System DCC: Lenz + Roco

Re: Obrotnica

Post autor: gbbsoft » 12 mar 2019, 18:14

Przenieś elementy w jedno miejsce i przyślij plik do mnie.

rafal
Posty: 107
Rejestracja: 02 mar 2014, 14:34

Re: Obrotnica

Post autor: rafal » 12 mar 2019, 19:40

To przepraszam bo te elementy nie mogę usunnać z demo ,tak ćwiczę nie które rzeczy na demo

ODPOWIEDZ